The Bulgarian Discoverers

И Какво е Спечелила България?

 Едва ли има нация с по-тъжна съдба от българската. От висотата на своето великолепие на създаването си от Аспарух, през величието на царуването на Симеон Велики, България на три морета, изпадането в две мизерни робства, насилственото отнемане на цели територии от страната ни и пр., Европа никога не ще може да изплати огромния си дълг към българите.

     Българите сме велик народ, потомци на древна култура, закърмени с воински дух , със своя писменост и култура.

      Българския народ е дал своя достоен принос за развитието на човечеството. Без Българските изобретения, днес ще ни е трудно да си представим интернет, социалните мрежи, безопасността по пътищата, сутрешната закуска, атомната безопасност, работата на специалните служби, настройката на календара на компютъра, и още много други. Тези открития основателно можем да назовем велики, защото те изцяло са променили света и живота на човека към по добро. Списъкът им е дълъг, но ще споменем някои : 

-Кирилицата създадена от светите братя Кирил и Методи, разпространена не само по нашите южни и източни славянски народи, но и сред неславянските народи на Русия и някои републики от бившия СССР;

-Киселото мляко на доктор Стамен Григоров;

-Компютърът, изобретен от Джон Атанасов;

-Електронният часовник, изобретен от Петър Димитров Петров;

-Най отдалечената планета от Слънцето открита от проф. Димитър Съселов;

-Принтерът, изобретен от проф. Георги Йорданов;

-Нивалина от проф. Димитър Пасков;-
-Пътническия самолет, въздушните възглавници, телефонният секретар са изобретени от Асен Йорданов;

      Повечето български изобретатели са работили в чужбина, но това не значи, че не трябва да се гордеем с тях. Те са Българи и са част от нашата българска нация. И в момента много български млади специалисти, прокудени от „демократичния преход“, работят в различни авторитетни и проспериращи институти и фирми и дават принос за техния просперитет. За съжаление, че болшинството от тези изобретения са направени в други страни, а не в България, е във вреда за страната ни. Това показва пагубната политика на Българските управници, без да създават условия, без елементарен поглед за икономическо развитие и осигуряване на по добър живот на хората. Такива изобретения могат да носят само производство на продукция конкурираща се на световния пазар, работни места за Българи, богата и стабилна държава. Но това показва и друга страна на проблема, способността на българина да оцелява сам, да поставя своето, личното, пред задълженията си към Родината, към обществото от където е произлязъл, от където е получил образование за да стане специалист, и да прилага придобитите знания и умения за своята страна. Егоизмът, получаването свободата на „тепсия“, благоденствието и ролята на обществото, са част от причините за изживените неволи и страдания на България. Колективния стил и метод на работа, на живот, са чужди на по голямата част от нас Българите.

Списъкът не спира до тук, но ще заговорим за изобретението, което ще промени света, и ще даде нов рестарт на живота на нашата планета. Това е откритието на кълбовидната мълния като източник на свободна квантова енергия от Българина д-р инж. Кирил Борисов Чуканов.

      По значимост то попада в полето открития като ядрената енергия. Но ядрената енергия, колкото и да е мощна, е и толкова опасна. Кълбовидната мълния, при получаване и умело и технически грамотно използване и приложение, може да стане основен източник на енергия, да замени всички конвенционални природни такива, без да отделя вредни емисии и да не причинява никакви опасни за живота на хората и природата, последствия.

      В своите разработки и изследвания през тези 30 години в САЩ, Канада, Китай и България, д-р инж. Кирил Чуканов е работил сам и със сътрудничеството на инж. Евгени Беев. В началото е ползвал свои финансови средства, в последствие са се явявали инвеститори, готови да инвестират, но той е отказвал, поради различни причини.

        Хора като него, изобретатели, новатори, са устроени с по различно мислене, по различен темперамент. В стремежа си да постигнат на всяка цена резултата който търсят, искат да го постигнат на всяка цена и сами. Много трудно допускат външни хора до себе си, от страх за кражба на изобретението, мания за величие и превъзходство към другите. Такова изобретение, с толкова широки възможности за приложения е невъзможно по силите и възможностите на един човек, колкото и гениален да е той. Това е проект за различни колективи от специалисти, които трябва да работят съвместно, да създават отделни прототипи и модели за различните приложения на този нов източник на енергия. Това откритие влиза в противоречие с някои закони на науката, много учени и специалисти не приемат тези разработки, което допълнително затруднява нормалната работа, От друга страна този проект нарушава бизнеса на едни от най големите корпорации на света. Това е другата причина, до сега да няма завършен прототип с приложение в някакъв индустриален отрасъл, на квантовия генератор, като източник на енергия.

        През целите тридесет години на изключителен труд, д-р инж. Кирил Чуканов освен, че се е борил за да докаже ефекта на своето откритие, той се е борил и със себе си, искал е сам да докаже и теоретично и опитно възможностите на кълбовидната мълния. С опитите на направените прототипи в САЩ, Канада, Китай и България , съвместно с инж. Евгени Беев, се доказват резултати, с немислими големи възможности. Но тук се появява проблема за приложенията на такива генератори в енергетиката, транспорта, и във всички други области на промишлеността. Тука ние вече не можем да продължим, без включването на специалисти, конструктори, технолози за разработване на проектите в тези направления. Идеята ни е, като консуматори на тази енергия да използваме съществуващите технологични комплекси и агрегати ползващи енергия.

          За България се явява невероятна възможност да развием нова индустрия, да станем център на квантовата енергия, да привлечем водещи фирми и компании, да осигурим работа на много млади и квалифицирани специалисти. Това изобретение и разработките около него, трябва да останат в България, с цялата си интелектуална собственост, като бъдат осигурени всички необходими условия за развитие, производство и умело планиране и ръководене на процесите.

България се нуждае от нов, различен рестарт в своето развитие.  

Автор

Кирил Чуканов

Кирил Чуканов

Български учен и иноватор в областта на квантовата енергия с бакалавърска, магистърска и докторска степен. Основател на "General Energy International" и "Chukanov Quantum Energy, LLC". Автор на три книги и притежаващ два патента в областта на квантовата енергия.